Včeraj je bil čas za razvajanje. Za uživanje v vsakem posameznem grižljaju. Priznam, da sem preskočila kosilo (zajtrk, sem pridno jedla), da bi bilo v mojem želodcu dovolj prostora za vse dobrote. Da bo hrana izbrana in odlična sem vedela v naprej….pri Marku je vedno tako ;)

Pot je vodila v Laško, na grad. Vsak ovinek je vredno prevoziti (sploh, če se ob tem zabavate), bolj športni pa se lahko parkirate nižje in se malce sprehodite.

Ob vstopu skozi obok Gradu Tabor Laško se odpre prostorno dvorišče, ravno prav zapolnjeno z mizami. Da ne utrujam z nepomembnimi podrobnostmi kot so prijeten ambient, dobra strežba in sveži aranžmajčki na mizah, se bom posvetila hrani. Bistvo tega zapisa je hrana. Ta je bila…mmmmmmmmm…. :D

Prva hladna predjed je bila več kot po mojem okusu. Bile so me same oči in si nisem uspela zapomniti vsega vam pa, da sem jedla: potočne rakce, domače redkvice, postrv, sneg hrena in kaviar. Božansko. Še tri porcije bi lahko pojedla….vsak dan.

Pečena hobotnica, kapesanta, pire, nariban tartuf in radič. Nisem navdušenka hobitnice, a če bi prvič poskusila takšno kot je ta bi jo zagotovo jedla! Vršiček lovke je bil res hrustljav.

Še dokaz, da sem res vseeeee pojedla!

Domači (joj, ne spomnim se imena….ne, fuži, ampak…. :P ) s šparglji in rakovico.

Še zadnja predjed: ocvrta račka s hruško na pireju. Ena najlepših jedi!

Zelo posebno. Tole bi obnorelo še Kitajce. Potem smo si vzeli malce pavze za glavno jed. Da, ni še konec.

In končno steake! S krompirjem, špargljem, gosjimi jetrci in tartufi. Gosjih jetrc nisem pojedla…sem jih pa poskusila. Nimajo specifičnega okusa in mehke so. To sem kar dragemu verjela, da so dobre.

In še zelo lahka sladica. Domač bezgov sladoled, jagode in … pečen…huh. Ne, ne spomnim se imena. :/

Po vseh teh hodih se ni več mudilo domov. Prijetno je bilo posedati ob zadnjih sončnih žarkih in gledati v dolino. In po vseh jedeh še glavna SLADICA! Hahaha…mogla sem ;)

Tadaaaaa :) Čokoladni narastek…ostalo je pa tako jasno. Skoraj, skoraj škoda je bilo pojest.

Ob polnem želodcu sem si le upala pregledati trenutni meni (se spreminja glede na sezono in domače sestavine). Ostalo je še precej jedi, ki jih bo nujno potrebno okusit. Še bo treba v Pavus!